Investeren in flex is onvermijdelijk

Flexibele arbeid groeit! Steeds meer bedrijven hebben een personeelsbestand, waarbij 10% tot 30% bestaat uit flexibele krachten. Omdat externe medewerkers een steeds groter onderdeel worden van het personeelsbestand, is het voor organisaties van belang om een goed beleid te voeren.

De filosofie van Salland Groep is dat flexibele arbeid als strategisch instrument kan worden ingezet. Allereerst om de kosten van de bedrijfsvoering goed bij te sturen, vervolgens brengen flexwerkers actuele kennis en innovatie met zich mee.

Salland Groep heeft de overtuiging dat investeren in flexwerkers noodzakelijk is, zeker als de flexwerker langer rondloopt in de organisatie of vaker terugkeert. Hierdoor ontstaat de focus op gezamenlijke ontwikkeling en wederzijdse binding.

Het op weg helpen van een flexwerker naar een vaste baan

Werkgevers willen graag flexwerkers die gemotiveerd, kundig, loyaal en capabel zijn. Door samen met Salland Groep hierin te investeren, ontstaat er een drievoudige winsituatie (win-win-win). De flexwerker wordt gezien als ‘eigen’ medewerker, de werkgever heeft een betrokken medewerker en Salland Groep heeft een medewerker die arbeidsmarktfit is en op weg is naar een mogelijk vaste baan!

Salland Groep heeft de deskundigheid, ervaring en expertise in huis om organisaties hierover te adviseren. Tevens beschikt Salland Groep over de expertises: opleiden, ontwikkelen en uitzenden van medewerkers.